zondag 1 juni 2014

RECEPT: Roergebakken kipfilet met broccoli en mango

Kijken jullie wel eens bij de recepten die de supermarkt vaak in zo'n standaard heeft staan? Ik wel eens, want dat zijn vaak combinaties waar ik zelf niet op zou komen. Zo ook broccoli en mango.  Ik ga in ieder geval vaker verse mango eten!


Ingrediƫnten (voor ongeveer 2 personen):

- 150 gr rijst (ik gebruik meergranenrijst)
- 500 gr broccoli
- 1 verse mango
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- sap en rasp van limoen
- 300 gr kipfilet (gesneden in blokjes)
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels soja saus

Voor wie dat wil: je kunt bij stap 3 nog 2 el verse geraspte gemberwortel en 1 fijngehakte rode peper toevoegen.

Bereiden:

1. Snij de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk en snijd hem in blokjes. Kook de broccoli in 8 minuten gaar in een pan met ruim water. Je kunt de broccoli ook stomen als je dat wilt. Breng ondertussen ook de rijst aan de kook. 


2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in plakken van de pit. Snij dit vervolgens in stukjes. Rasp de schil van de limoen. Gooi de limoen niet weg, je hebt hier het sap nog van nodig. 3. Verwarm olie in een wokpan en bak de knoflook en limoenrasp 1 minuut op zacht vuur.


4. Schep de kip erdoor en bak dit 3-5 minuten. Bak vervolgens de bosuitjes nog 2 minuten mee. Zorg dat de kip goed gaar wordt, de stukjes mogen wel wat bruin worden.


5. Schep de broccoli en de mango met 1-2 eetlepels limoensap en de sojasaus erdoor en verwarm het al omscheppend nog 2 Ć  3 minuten. Let op dat je niet te veel sojasaus er bij doet, anders wordt die smaak wat te overheersend. Als het te droog wordt kun je ook wat water toevoegen. 

Eet smakelijk! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten