Ingrediënten (voor 2 personen):
- 200-300 gr bladspinazie (ik gebruik van de supermarkt uit zo'n zak, dat is al helemaal gewassen)
- 1 potje zilveruitjes
- 1 komkommer
- 200 gr bacon
- gezouten of ongezouten cashewnoten
- 2 eieren
- 2 el ketchup
- 2 tl kerriepoeder
- 2 el donkere basterdsuiker
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Tijdens het voorverwarmen kun je alvast de komkommer wassen en in dunne plakjes schaven en in een saladekom doen. Snij de bacon in reepjes en verdeel dit over een bakplaat met bakpapier erop. Zet in de oven voor ongeveer 10 minuten.
2. Doe het potje zilveruitjes in een pannetje, inclusief vocht, en voeg de ketchup, kerriepoeder en basterdsuiker toe. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken en dan is de chutney klaar.
3. Bak vervolgens de eieren in een pan, ik vind het lekker om de eierdooier heel te laten.
4. Doe de spinazie bij de komkommer en meng dit door elkaar. Doe vervolgens de bacon erbij en meng de cashewnoten er door heen.
5. Leg het spinaziemengsel op je bord, doe er wat van de chutney bij en leg het ei er op. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten