vrijdag 13 juni 2014

RECEPT: Gevulde paprika's met gehakt en quinoa

Ook dit is weer een recept dat geschikt is voor zowel lunch als avondeten en je kunt het zowel warm als koud eten. Ik maak dan ook altijd wat meer, zodat ik de volgende dag dit kan meenemen naar het werk.


IngrediĆ«nten (2 personen + 1 persoon lunch dag erna):

- 4 paprika's
- 100 gr quinoa ( of 50-75 gr rijst)
- bosui
- 300 gr gehakt
- feta kaas in blokjes
- mais
- olie

Bereiden:

1. Breng de quinoa aan de kook en snij de bosui in stukjes. Verwarm de oven vast voor op 220 graden. 



2. Rul het gehakt in een pan. Voeg de bosui toe. Bak dit nog een paar minuten mee. Voeg dan de mais en feta toe en zodra de quinoa klaar is doe je dit ook bij het mengsel. Zet het vuur uit.


3. Snij de paprika's door midden en verwijder de zaadlijsten. Vet een ovenschaal in en leg de paprika's in de ovenschaal. Ik heb recentelijk ontdekt dat ik alle acht helften in een quichevorm kwijt kan. 


4. Vul de paprika's met het gehakt mengsel. Ze mogen best een beetje vol. Schenk er wat olijfolie over heen. Het kan zijn dat je alsnog gehakt over houdt, maar dit kan later weer opgewarmd en bij de paprika's geserveerd worden.


5. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk! 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten