zaterdag 7 juni 2014

RECEPT: Chocolade truffels (suikervrij!) met dadels, cranberry's en pecannoten

Ik ben een echte zoetekauw en gek op chocola. Helaas zit in de meeste chocolade suiker en dat is niet echt goed voor je lichaam. Ik kwam dit recept tegen voor suikervrije chocolade truffels en dat moest ik natuurlijk proberen! 


Ingrediƫnten (voor 8-10 truffels):

- 20 dadels
- 2-3 el gedroogde cranberry's
- 2 el pecannoten ongebrand
- 4 el rauwe cacaopoeder (vind je bij de koffie)
- 2 el olijfolie of andere olie
- kaneelpoeder

Voorwerpen:

- blender of keukenmachine

 

Bereiden:

1. Verwijder de pitten uit de dadels en snij ze in stukjes. Gooi de cranberry's en dadels in de blender en meng het een minuutje. Af en toe met een lepel alles naar het midden scheppen.

2. Voeg 2 el cacaopoeder, de olie, pecannoten en kaneel toe en meng dit vervolgens weer. Ook hierbij moet je af en toe wat naar het midden scheppen omdat alles aan de rand van de kom blijft kleven. Meng het totdat je een mooi mengsel hebt en de pecannoten klein zijn. 


3. Rol balletjes van het mengsel, leg ze op een bord en zet ze minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.


4. Doe de overige cacaopoeder in een schaaltje en rol hier de truffels doorheen totdat ze helemaal bedekt zijn. Serveer de truffels direct. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten