donderdag 29 mei 2014

RECEPT: Mini quiche met groene asperges, courgette en garnalen

Naast de witte asperges kun je ook heel lekker koken met groene asperges. 
Recentelijk vond ik een recept voor mini quiches met asperges, courgette en garnalen en ik was heel benieuwd hoe dit zou smaken omdat ik het geen standaard combinatie vond. Gelukkig is het goed bevallen en daarom deel ik nu dit recept met jullie!Ingrediënten (voor 2 personen):

- 250 gr groene asperges
- 125 gr Hollandse garnalen
- 1 courgette
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 6 plakjes bladerdeeg
- dille
- saus voor asperges (Maggi)
- geraspte oude kaas

Benodigdheden:

- 2 éénpersoons ovenschaaltjes (kan natuurlijk ook in een grotere quichevorm) Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Snij de onderkant van de asperges eraf, was de asperges en snij ze in stukjes van 1-2 cm. Was ook de courgette en snij deze in kleine blokjes.2.  Klop de eieren los en meng dit met de crème fraîche en dille. Schep dit vervolgens door de asperges en courgette heen. 

3. Bereid de saus voor asperges zoals op de verpakking staat maar laat de boter achterwege. Roer deze saus door het eimengsel.

4. Bekleed de schaaltjes met de bladerdeeg. Let erop dat je er gaatjes in prikt.
5. Verdeel het eimengsel over de vormpjes en strooi er geraspte kaas over. 6. Zet de schaaltjes voor ongeveer 25 minuten in de oven. Meng ondertussen de garnalen met wat dille. Hiermee garneer je de quiches zodra ze klaar zijn. Eet smakelijk! 


TIP: eet de quiche uit het schaaltje, door de saus in de quiche lukt het niet om deze heel uit het schaaltje te halen en op een bord te leggen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten