maandag 9 juni 2014

RECEPT: Paprika risotto met pangafilet

Eerder had ik al een recept voor bietenrisotto, ditmaal met paprika en vis! Ik vind risotto gewoon erg lekker.
Tip van vriendin Anouk: ipv risottorijst is boekweit ook een goede optie. 



Ingrediënten (voor 2-3 personen):

- 300 gr risottorijst
- rode, gele en groene paprika (in kleine stukjes)
- 125 gr crème fraîche
- 2 sjalotten gesnipperd
- 2 groentebouillontabletten
- 2-3 pangafilets  (vriezer)
- munt
- 50 gr grana padano kaas, geraspt
- olie

Bereiden:

1. Zorg dat de vis ontdooit is. Verwarm de oven voor volgens de verpakking van de vis en dep de vis droog. Bestrooi met kruiden en leg ze in een ovenschaal. Zet voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.


2. Los de bouillontabletten op in 1 L heet water. Doe 3 el olie in een wok- of hapjespan en verhit deze goed. Bak de gesnipperde sjalotten ongeveer 1 minuut.


3. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze paar minuten mee.



4. Voeg de risottorijst toe en bak deze paar minuten mee tot dat de korrels glazig zien. 


5. Doe vervolgens de helft van de bouillon bij het rijstmengsel en laat al kokend de risotto de bouillon opnemen in zo'n 5 minuten. Zorg dat je regelmatig roert tussendoor.


6. Doe vervolgens de rest van de bouillon erbij en laat nog zo'n 10 minuten koken. Op het einde roer je de crème fraîche erdoor, evenals de geraspte kaas. Serveer de risotto met de vis en blaadjes munt. Eet smakelijk! 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten