dinsdag 17 juni 2014

RECEPT: Pompoensoep met gegrilde paprika

Nadat ik van de winter al een paar keer buiten de deur pompoensoep had gegeten wilde ik dit eens zelf maken. 
Inmiddels heb ik twee manieren om de soep te maken: de kortere manier waarbij je de pompoen moet schillen (dat is geen leuk werk) of de nogal wat langere manier (maar ja je hoeft niet te schillen dan).
Ik zal allebei de recepten hieronder benoemen, dan kun je zelf kiezen wat je het prettigst vindt. 


Ingredi├źnten (voor ongeveer 2-3 personen):

- 1 flespompoen 
- 1 grote uit (of 2 kleintjes)
- 250 ml kookroom
- 2 groentebouillon tabletten
- 1 l water
- geraspte kaas
- olijfolie


Flespompoen

Geroosterde paprika van AH

Benodigdheden

- staafmixer
- grote soeppan

Bereiden volgens de lange manier:

1.Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen in de lengte doormidden en schep de zaden eruit. Leg in een ovenschaal met de binnenkant naar boven. Leg de ui erbij (zonder te pellen!) en schenk olijfolie over de ui en de pompoen heen. Zet in de oven voor 55-60 minuten (daarom duurt dit recept zo lang). 2. Wanneer de pompoen in de oven bijna klaar is maak je vast in een grote pan de groentebouillon door de twee bouillonblokjes in een liter heet water te gooien. Wanneer de pompoen uit de oven komt is de binnenkant zacht. Het voordeel van dit recept is dus dat je niet hoeft te schillen omdat je de pompoen nu makkelijk uit de schil schept. Doe dit in de pan. Pel de buitenkant van de uit af en doe dit ook in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat even kort koken.

3. Snij de geroosterde paprika in stukjes en gooi 3/4 hiervan in de pan. 


4. Doe vervolgens de kookroom erbij en pak nu je staafmixer. Mix het geheel tot een glad soepje. 


5. Laat nog even verwarmen en vervolgens kan het opgediend worden. Schep de soep in een kom en garneer met wat stukjes geroosterde paprika en wat geraspte kaas. Eet smakelijk! 


Bereiden op de korte manier:

1. Schil de pompoen. Snij doormidden en schep de zaden eruit. Snij vervolgens de pompoen in kleine stukjes. Doordat de pompoen vrij hard is snijdt dit niet altijd makkelijk.

2. Snij de ui in stukjes. Verwarm een paar eetlepels olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui met de pompoen voor ongeveer 5 minuten.

3. Schenk een liter water bij de pompoen en ui en verkruimel twee bouillonblokjes erboven. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.

4. Snij ondertussen de roosterde paprika in stukjes en doe hiervan 3/4e in de pan samen met de kookroom als het geheel 15 minuten gekookt heeft.

5. Pak nu je staafmixer en mix het geheel tot een glad soepje.

6. Laat het nog even verwarmen en serveer vervolgens met wat geroosterde paprika en geraspte kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten