maandag 5 mei 2014

RECEPT: Quinoa salade

Quinoa is tegenwoordig helemaal hip. Ik vind het erg lekker om het in een salade te gebruiken. Even wat informatie over quinoa via www.fitvoorbeginners.nl: 

''Als we naar de voedingswaarden van quinoa kijken zien we dat honderd gram quinoa 392 kcal bevat, 16.2 gram eiwit, 63.9 gram koolhydraten waarvan slechts 1.5 gram suiker en 6.9 gram vet waarvan slechts 1.2 gram het slechte verzadigde vet is. Ook zitten er 3.5 gram vezels in. Wat dit inhoudt? Een heleboel goeds voor jouw lichaam! Het regelmatig eten van quinoa kan bijdragen aan:

- Een goede werking van de darmen door de goede vezels
- Meer energie door de vele mineralen en vitamine B2
- Het verminderen van de kans op ziektes door de mineralen en antioxidanten.
- Het verminderen van migraine aanvallen. Door magnesium ontspannen de bloedvaten in het lichaam en dit kan het aantal en de heftigheid van migraine aanvallen verminderen. Quinoa is een goede bron van magnesium, en daarom is het aan te raden om dagelijks quinoa toe te voegen aan je eten als je veel last hebt van migraine.

Een bijkomend voordeel is dat quinoa het verliezen van vet iets makkelijker maakt! Doordat het boordevol eiwitten en vezels zit wordt je goed vol en is de kans op honger aanvallen kleiner.''


Heb je geen quinoa in huis maar wel zin in deze salade? Het kan ook prima met pasta, doe er dan zo’n 150 gram pasta bij. Deze salade is koud ook heel lekker, dus maak wat extra en dan kun je het de volgende dag meenemen als lunch naar het werk.

Kipfiletreepjes, liggen in de koeling bij de vleeswaren
Ingrediënten (voor 2 personen):

- 100 gr quinoa
- 1 courgette
- 1 paprika
- 100-150 gr snoeptomaatjes
- 150 gr kipfiletreepjes 
- 2 avocado's
- blikje mais
- limoen- of citroensap
- feta
- balsamico dressing

Voorwerpen:

- grillpan (als je deze niet hebt, kan het natuurlijk ook prima met een koekenpan)

Bereiding:

1. Snij de courgette en paprika in stukjes. Meng ze in een schaal met de kipfiletreepjes en doe er wat olijfolie over en hussel dat nog goed een keer.
2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik meestal de quinoa van Lassie, deze moet je kort koken. Verhit vervolgens de grillpan en doe het mengsel van courgette, paprika en kipfilet hier in. Bak dit een minuut of 5.


3. Snij de avocado’s in stukjes en doe hier wat limoen- of citroensap over, zodat ze niet verkleuren. Doe ze in de saladekom. Snij de tomaatjes in stukjes en doe deze erbij. Doe vervolgens ook de mais en de feta er bij.
4. Doe de quinoa en het groentemengsel in de saladekom. 
5. Schenk naar smaak balsamicodressing er over en meng het nog een keer goed. Eet smakelijk. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten