maandag 19 mei 2014

RECEPT: Rijstsalade - lekker voor zowel lunch als avondeten

Ik vind het prettig om gerechten te maken waar ik wat extra van kan maken zodat ik het de volgende dag mee kan nemen voor de lunch. Deze salade is zo'n gerecht, zowel koud als warm is dit lekker. En de hoeveelheid groente er in is natuurlijk ook niet verkeerd!


IngrediĆ«nten (voor 2 personen avondeten + 1-2 perso(o)n(en) lunch dag erna):

- 200 gr meergranenrijst
- 150 gr diepvries doperwten
- 100 gr sperziebonen
- 1 rode paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 2 bosuitjes
- 1 blikje mandarijnpartjes
- 1 pakje kipfiletreepjes
- 3 el yogonaise/yoghurt/mayonaise voor dressing
- peper
- zout
- kerriepoeder

Bereiding:

1. Breng de rijst in een pan met ruim water aan de kook. De doperwten en sperziebonen de laatste 5 minuten mee laten koken. Let op, als je dit er bij doet moet het water weer even aan de kook komen, pas dan de tijd verder laten gaan


2. Paprika, bleekselderij en bosuitjes wassen en in stukjes snijden. Mandarijnpartjes uit laten lekker, sap opvangen. Meng dit met de kipfilet in een kom of schaal.


3. Maak vervolgens de dressing. Doe de yogonaise/yoghurt/mayonaise in een kom met de mandarijnsap, zout, peper en kerriepoeder en meng goed door elkaar. 


4. Giet de rijst met groenten af en meng het met de rest in een schaal of kom. 



Eet smakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten