dinsdag 13 mei 2014

RECEPT: Bananenbrood (suikervrij)

Zin in cake, maar geen zin in suiker? Dan is het lekker om eens dit bananenbrood te proberen. Als je het geen probleem vindt om suiker te eten kun je natuurlijk ook nog steeds dit recept gebruiken. 


Ingrediƫnten:

- 3 rijpe bananen
- 50 gr ontpitte dadels
- 3 eieren
- 100 gr speltmeel (mag ook ander meel zijn, wat je wilt)
- 50 gr havermout (ik leg bij stap 2 uit hoe je hiervan havermoutmeel maakt)
- 1.5 theelepel bakpoeder
- handje ongebrande noten (ik gebruik hazelnoten, leg ze in een theedoek en sla er een aantal keer met een voorwerp op, zo krijg je kleine stukjes)
- zout
- aardbeien (toevallig bij deze cake toegevoegd, kan eruit gelaten worden)

Apparatuur:

- blender of keukenmachine
- mixer


Bereiding:

1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
2. Doe de havermout in je blender of keukenmachine en verpulver het tot meel. Doe dit een schaaltje.


3. Doe de bananen en dadels in stukjes in je blender of keukenmachine. Meng dit tot een glad beslag. Misschien moet je af toe tussen het blenden door het mengsel even doorroeren zodat de blender alles glad krijgt. Gooi het eerst de bananen in de blender en dan de dadels.

Ik gooide eerst de dadels erin en dat vindt een blender toch wel lastig, vrij plakkerig spul ook.
4. Pak een schaal en klop met de mixer de eieren luchtig. Doe de bananenpuree erbij en meng dit ook met de mixer.


5. Voeg het speltmeel en havermoutmeel toe en mix het weer.


6. Voeg de bakpoeder en meng tot een glad beslag.
7. Voeg de noten toe. Ik heb bij deze stap ook de stukjes aardbei toegevoegd. Doe niet teveel aardbei erin, anders wordt het wat zompig.
8. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en zet in de oven voor 45-60 minuten. Als de cake wat donker wordt aan de bovenkant tijdens het bakken kun je er een stuk bakpapier opleggen. Hou dit dus goed in de gaten, ik heb gemerkt dat het wel nodig is. 


9. Je bananenbrood is klaar als je met een mes erin prikt en deze schoon eruit komt. Laat de cake nog even afkoelen en dat kun je er lekker van eten. 







3 opmerkingen:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog through the Top Blogs section.
    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk en lekker recept! Ik heb 'm ook gemaakt, maar dan met amandelmeel en als extra goji bessen en rozijnen. Ook erg lekker!:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze is echt superlekker! Ook een erg goed sporthapje: niet vet, geen geraffineerde suiker, noten en banaan!! Volgende ga ik met cranberry's proberen. Bedankt voor het delen van het recept :)!

    BeantwoordenVerwijderen