zondag 20 april 2014

RECEPT: Zoete aardappels met kip uit de oven (2 personen)

Dit recept maakte ik afgelopen week. Het was de eerste keer dat ik zoete aardappels gebruikte en het viel in de smaak.
Even wat informatie over zoete aardappelen: het zijn officieel geen aardappelen maar vallen onder groente. Ze zitten vol met vitamine A (goed voor je huid) en C, kalcium, magnesium, kalium en er zitten meer anti-oxidanten in dan blauwe bessen. Ze bevatten veel minder koolhydraten dan normale aardappels en juist relatief veel vezels, waardoor je sneller vol zit. Zoete aardappels zijn tegenwoordig ook gewoon in de supermarkt te vinden. Ingrediënten voor 2 personen:

- 2 kippenbouten
- marinade van  2 el sojasaus, carribean spices (Jonnie Boer van AH) en 2 el honing. Natuurlijk kun je zelf ook een marinade in elkaar flansen met wat je lekker vindt.
- 3 zoete aardappels (ong. 500 gr.)
- 1 paprika
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 10 muntblaadjes
- olijfolie

Bereiding:

1. Maak de marinade en meng dit met de kippenbouten. Het mooiste is als er een aardig laagje marinade in de schaal ligt. Draai de kippenbouten eventueel halverwege nog even om. Laat dit zo lang mogelijk marineren. Ikzelf heb de kip 2.5 uur laten marineren. Vlak voordat je het gerecht in de oven wil zetten verwarm je de oven voor op 200-220 graden (afhankelijk van de oven).
2. Je kunt de zoete aardappels van te voren even koken, maar dit hoeft niet persé. Als je ze kookt, dan moeten ze minder lang dan gewone aardappels, ongeveer 15 minunten. Ikzelf heb de aardappels geschild en in stukjes gesneden en in de ovenschaal gedaan. Daarna heb ik de paprika, aubergine en ui in stukjes gesneden. Dit alles meng je in een ovenschaal met flink wat olijfolie. Strooi er peper en zout over. Ik heb er ook nog wat Caribbean Spice aan toegevoegd. 
3. Leg de muntblaadjes in het mengsel en leg de kippenbouten er bovenop. Zet het gerecht ongeveer 50-55 minuten in de oven. De kip moet goed gaar zijn. 
4. Eet smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten