woensdag 23 april 2014

RECEPT: Bladerdeegsandwich met peer en kaas (2/3 personen)

Dit recept is een favoriet hier, het is een gekke combinatie maar wel ontzettend lekker. En ook dit recept is niet moeilijk. 

Ingrediënten:

- 1-2 plakjes bladerdeeg per persoon
- 1 struik bleekselderij
- 2 grote uien
- 1 zakje geraspte wortel à 200 gram
- oude kaas in blokjes à 250 gram
- 1/2 bakje dadels à 225 gram (pit verwijderen)
- 3-4 rijpe handperen
- olijfolie

Bereiding:

1. Laat de bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 220 graden. Bakpapier op bakplaat leggen en daarop de plakken bladerdeeg. Niet inprikken! Doe de bladerdeeg voor ongeveer 15 minuten in de oven. 

2. Bleekselderij in kleine boogjes snijden. Uien, peren en dadels in stukjes snijden. Olie in wokpan verhitten en daarin de bleekselderij en de ui bakken voor ongeveer 5 minuten. Geregeld omscheppen.


3. Voeg na die 5 minuten de wortel toe en laat dat nog 3 minuten mee bakken. Doe vervolgens de peer en de dadels erbij en bak dit nog heel kort mee. Zet daarna het vuur uit. 


4. Schep vervolgens de kaas er door heen en laat even staan zodat de kaas wat kan smelten. Als het goed is, is de bladerdeeg inmiddels klaar en zijn het bolle vierkanten geworden.


5. Snij de bladerdeegpakketjes met een scherp mes horizontaal door zodat je twee kapjes krijgt. Schep wat van het mengels op het onderste kapje en leg het bovenste kapje er weer op. Eet smakelijk! 
1 opmerking: