Ingrediënten (voor 3-4 personen):
- 2 groentebouillontabletten
- 300 gr risotto
- 400 gr gekookte en geraspte bietjes
- 3 sjalotten (gesnipperd)
- 125 gr crème fraiche
- 100 gr mortadella (vleeswaren; te koop bij AH) ; ik gebruik ook wel 150 gr kipreepjes ter vervanging
- 50 grana padano kaas (geraspt)
- 2 el olijfolie
Bereiden:
1. Los de bouillontabletten op in 1 L heet water. Verhit olie in een hapjes- of wokpan. Fruit de sjalot 1 min en doe de risotto erbij. Bak het geheel totdat de risotto glazig en glanzend is.
2. Voeg de helft van de bouillon toe (dit doe ik meestal op gevoel) en laat de risotto de bouillon opnemen in zo'n 5 minuten. Zorg dat je geregeld roert tussendoor.
3. Voeg de rest van de bouillon en de bietjes toe. Laat het vervolgens 10 minuten zachtjes koken. Let erop dat je ook hier weer tussendoor regelmatig roert.
4. Meng de crème fraîche, de mortadella (of kipreepjes) en de helft van de geraspte kaas erdoor. Breng evt. op smaak met peper. Schep de risotto op een bord en strooi er nog wat kaas over.
Tip: liefhebbers van olijven kunnen bij stap 4 180 gr taggia olijven toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten