vrijdag 25 april 2014

RECEPT: Smoothie

Smoothies zijn tegenwoordig heel populier en ik vind het een handige manier om net wat meer groente en fruit binnen te krijgen. Hieronder laat ik het recept zien wat ik de laatste tijd vooral gebruik. 

Ingrediƫnten (ong. 3 glazen) :

- 2-3 stengels bleekselderij
- een stuk komkommer
- een handje tomaatjes
- 2 bananen
- 1-2 appels
- 1/3 zakje bevroren aardbeien
- lijnzaad
- 1 el citroensap
- ongeveer 500 ml water

Bereiden:

1. Snij alles in kleine stukken. Dat blendt makkelijker. Bij de aardbeien hoeft dit niet. Laat bij de appels de schil erop zitten, bij een appel zitten de meeste vitaminen onder de schil.
2. Gooi alles in de blender en blendt net zolang tot je tevreden bent. Doe er eventueel nog wat water bij als je het te dik vindt. 


Tips:
- De citroensap zorgt ervoor dat het goed gemengd blijft. Daardoor kun je het rustig in de koelkast zetten. De smoothie kun je dus ook de avond van te voren maken, als je 's ochtends niet veel tijd hebt. Het zal dan waarschijnlijk wel wat dik zijn, dus doe er wat water bij om het te verdunnen. Laat het niet langer dan 24 uur in de koelkast staan.
- Neem de smoothie als eerst, voordat je iets anders eet, zodat de vitaminen etc. goed opgenomen worden in je lichaam. 
- Ook lekker in een smoothie: rode bieten of spinazie. Je kunt er ook een handje havermout bij doen. 
- Het is heel makkelijk om diepvriesfruit in huis te hebben voor je smoothie. Doordat het fruit vaak snel na de oogst is ingevroren bevatten deze ook gewoon hun vitaminen. 

Glas komt van de Xenos, metalen rietje is van Ebay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten