zaterdag 30 augustus 2014

RECEPT: Saoto (maaltijdsoep)

Ja ja het is een tijdje geleden... Gelukkig heb ik genoeg nieuwe recepten geprobeerd en gefotografeerd dus ik zal proberen om weer wat regelmatiger een recept te plaatsen.

Deze soep heb ik afgelopen week uitgeprobeerd. Ik hou wel van soepen als maaltijd, vooral als het koud en regenachtig is. Voor de mensen die het boek "Powerfood' van Rens Kroes hebben is dit recept misschien al wel bekend. 



Ingrediƫnten (voor 3-4 personen):

- 3 kipfilets
- 100 gr basmati rijst
- 4 hardgekookte eieren
- bakje tauge 
- 2 L water
- 1 ui grof gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 1 groente bouillon blokje
- 2 kippenbouillon blokjes
- 2 laurierblaadjes
- 1 el zoete ketjap
- 1 tl laos (Conimex)
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- zout en peper (indien gewenst)
- gebakken uitjes (Conimex)

Bereiding:

1. Doe de kipfilets in een grote soeppan. Doe de twee liter water erbij. Voeg vervolgens de ui, knoflook, bouillonblokjes, laurier, ketjap, laos en gemberpoeder toe. Evt peper voor de smaak. 

2. Breng dit aan de kook en laat een uur zachtjes koken. Na drie kwartier haal je de kipfilets eruit en laat je de soep nog een kwartier zachtjes koken. Kook ook alvast de eieren.


3. De kipfilets die je uit de pan hebt gehaald na drie kwartier pluk je met twee vorken aan stukjes. 



4. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.

5. Snij de eieren in 4 partjes.

6. Wanneer alles klaar is ga je de soepkommen vullen: eerst wat rijst, dan wat tauge en dan wat kip. Schenk vervolgens de soep eroverheen. Strooi de gebakken uitjes erover, leg de eierpartjes erop en strooi er nog wat peterselie overeen. 


Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten