zondag 7 september 2014

RECEPT: Viscurry (eenpansgerecht)

Ik ben fan van de kruidenblikjes van Jonnie Boer en daar heb ik laatst een lekkere viscurry mee gemaakt. Het handige aan dit recept is dat je maar één pan nodig hebt - scheelt weer afwas! De kruidenblikjes van Jonnie Boer zijn voor zover ik weet alleen bij de AH te koop. Mocht je daar nu niet heen kunnen zoek dan een Indiase kruidenmelange op voor dit recept of gebruik je fantasie met kruiden die je zelf hebt. 

Ingrediënten (voor 2-3 personen):

- 400 gr spinazie
- 2 uien
- 2 el garam masala
- 1 schaal trostomaten
- 400 gr kikkererwten
- 300 gr scholfilet (diepvries)Bereiding:

1. Verhit wat olie in een hapjespan en voeg de spinazie in delen toe en slink deze. Doe de spinazie vervolgens in een vergiet en druk het vocht eruit. Snij het daarna in stukken op een snijplank.2. Snij de ui in stukken. Verhit weer olie in de pan en voeg de ui en de garam masala toe. Bak dit zo'n 2 minuten. 


3. Snij ondertussen de tomaten in partjes en voeg deze vervolgens toe. Kook het geheel zo'n 3 minuten op laag vuur. 

4. Spoel de kikkererwten af en voeg deze samen met de spinazie aan de tomaten toe. Kook dit zo'n 4 minuten zachtjes. Spoel de scholfilet ondertussen af onder kraan, zodat deze iets ontdooit en snij het in stukken van ongeveer 3 cm. 


5. Voeg de scholfilet toe en laat dit nog zo'n 5 minuten meekoken. Dan is je viscurry klaar! Eet smakelijk. Tip: serveer het in een schaaltje of diep bord. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten