Zoals je misschien wel merkt hou ik wel van bladerdeeg in
mijn recepten.
Dit hartige eiertaartje is supermakkelijk (want je bent maar
10 minuten bezig met voorbereiding) en heel lekker.
Ingrediƫnten (voor 2 personen):
- 6 plakken bladerdeeg
- 2 stengels bosui
- halve paprika
- 1 tomaat
- geraspte kaas
- minimaal 6 plakken serrano ham
- 4 eieren
Voorwerpen:
- 2 eenpersoons
ovenschaaltjes
Deze schaaltjes zijn van Xenos |
Bereiding:
1. Ontdooi de plakken bladerdeeg (dit duurt ongeveer 10
minuten). Verwarm alvast de oven voor op zo’n 200-220 graden. Vet de
ovenschaaltjes in. Snij de groenten in stukjes.
2. Bekleed de schaaltjes met de bladerdeeg, drie plakken per
schaaltje. Druk de randjes aan en prik met een vork genoeg gaatjes in het
bladerdeeg.
3. Verdeel de bosui, paprika en tomaat over de twee
schaaltjes. Strooi er iets geraspte kaas op.
4. Leg minimaal 3 plakken serranoham op de geraspte kaas.
Strooi er nog wat geraspte kaas op.
5. Breek de eieren boven de kaas, twee per schaaltje. Prik
met een mes wat in het eigeel zodat het wat uitloopt. Strooi er evt. nog wat
peper op.
6. Zet het voorzichtig in de oven en laat er zo’n 25
minuten instaan. Kijk af en toe even of het bladerdeeg bruin is en de eieren gaar.
7. Haal de schaaltjes uit de oven. Je kunt het taartje uit
het ovenschaaltje eten of voorzichtig proberen het uit de schaal te krijgen en op je bord te leggen. Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten